macchina gialla

 
i onsdags fyllde pontus hela arton år. han hade tjatat om att han ville ha en ballong att gå runt med så såklart ordnade jag och elin så att han fick en. med helium och allt. på morgonen när han kom till skolan sa han 'hej det är min födelsedag!', öppnade sitt skåp utan att titta in i det och började prata om hur besviken han var att han inte hade fått någon ballong. knasig som han är, så gnällde han lite till innan han tittade in i sitt skåp som innehöll en ballong vi hade ståpat in där några minuter innan han kom. han blev megaglad & såg ut som ett barn så glad han blev. han fick också en fluga, som den elfte doktorn har, vattenpistoler och ett munspel.
efter skolan gick jag, han och elin och vi åt och drack och vi drack och åt och sen skulle jag sticka till vup. mer om det om typ två sekunder i ett annat inlägg.

i torsdags fick vi sovmorgon men också en massa onda blickar från folk som kräks om dem sitter med oss. tråkmånsar. efter skolan gick vi för att kolla om elin och pontus kan ge blod, vilket dem vill ge helt frivilligt knäppisar. det kan dem slash kan inte på grund av olika anledningar. sen delade jag med mig av en hemlis som kändes tung. kändes bättre efteråt. lite slumpet sådär.


elins bild.
jag och pontus käkar äcklig pastasallad i gräset. så här arg ser jag ut när jag äter tydligen.

idag, som är en fredag, fick vi utskällningar av vår engelska lärare som var besviken på att folk med a-potential inte når upp till det betyget. jaha. synd, är ändå nöjd med det jag fick även fast jag tycker lärarna inte verkar fatta det nya systemet alls. tycks ingen göra visst. efter skolan hade vi vattenkrig med en bestämd liten etta och sen träffade vi en söt italienska för lite glass. har lärt mig att macchina gialla är gul bil på italienska! sånt är ju fint! senare fick jag reda på att jag är reserv i koncert hus projektet. jaså, halvtråkigt, halvförväntat kanske. kanske inte, bara lite. aja, vi får se hur det blir med det. tycker jg är ändå är ganska cool som försökte. så det så. muntrar upp mig själv med lite elvisp.


fredagsfint


en halvflott tisdag tjugohundratretton

När vaknade du imorse?
klockan fem helt av mig själv!

Vad var det första du tänkte när du vaknade?
kakor.

Vilket humör är du på?
utmattad och ihopklämd på något sätt

Har du ont någonstans?
överallt ungefär.

Om du fick välja vad som helst att äta just nu, vad är du då sugen på?
inte ett endaste dugg.

Vad ska du göra ikväll?
sova så mycket det bara går.

Vilken är den första låten du tänkte på idag?


Vad gjorde du för exakt en vecka sedan, den här tidpunkten?

började stressa sönder. har fortfarande inte slutat än.

När fotade du något senast, och vad?
blommor utomhus, på promenix i helgen.

Om du sträcker ut ditt ben rakt ut, vad snuddar du vid då?
saker jag inte vill ha längre.

Vad har du på dig idag?
jeans men sen mysbyxor.

Vad har du lärt dig idag?
att man inte kan sluta älska lana del rey. fysiskt omöjligt, hur mycket jag än försöker går det inte.


fy vilken dag




är elak åttio procent av tiden, gnäller och får släpa mig själv till skolan. vill bara krypa ner i min säng. trött på att få eff och andra tråkiga nyheter. vill göra en grop bland lakanen och aldrig komma upp. i alla fall inte förrän september.

nu har det hänt.



nu har det hänt igen. jag har gått och blivit förälskad. i någon som inte finns längre. vad är det med mig kan man ju fråga och då måste jag tyvärr säga att jag inte har någon aning. satan säger jag bara. jag skulle skriva ett historia arbete. ett endaste histora arbete. det tog tre dagar. tre dagar av att lära sig om hur elvis dog och levde. vad folk tyckte om honom, vad folk tror om honom. och nu är jag fast. inte mitt fel. det var inte jag som valde.
fast jo, det var det. men ändå. jag visste inte. och nu är jag helt 100% screwed. där sprack det för alla andra killar liksom. ingen kan ju toppa elle.
sablar.

101 år sedan




det här är titanic, filmen jag älskar och aldrig har tid att titta på. just idag önskar jag att jag inte behövde göra läxor och kunde se på film ungefär 8 timmar i sträck. typiskt.

att lämna byggnaden



igår klockan mitt i natten bestämde jag mig för att strunta i att sova och att sömn och ett godkännt betyg inte väger lika så jag satte på mig min mest peppiga, mysigaste klänning, värmde min kudde i mikron och började skriva en 2000 ords uppsats om elvis och hur mysteriet kring han död ser ut.

1&2: känns som om onsdag nästa vecka då jag tidigast har tid att träna igen inte kan komma snabbare!!
3&4: klockan blir två och jag är på trehundra fjöttiga ord.
5: klockan är tre och sexhundra ord och teorin om att elvis var i bakgrunden på en bild med mohammed ali 1984 har precis krossats. tjohej.
6: klockan slår fyra och niohundra grader är mitt huvud och niohundra ord är skrivna. firar med att somna till ljudet av min fläkt.

sen vaknade jag 8.41 och bussen gick 8.43. alltid bra när sånt händer, man får sån fart liksom! preggade i mig fem gamla kakor och en liter vatten och sprang till bussen i äckelregnet. 9.18 stod någon fin och väntade på mig så jag fick en kram, sen rekade (vet inte heller vad det betyder) vi vår flashmob som ska flashas på fredag. shhhh!

tydligen så har fåglar kvittrat också för nu vet min mentor om att jag kan sjunga för någon sa det till henne. jag skräms av sånt men dör lite glatt samtidigt.

nu blir det mer elvis och pluggmaud. ska bli kul.


jag önskar ett riktigt maffigt


till alla betyg och betygsystem som finns. tack för mig.

att simma med hajar




det är liksom såhär att ibland måste man leta extra mycket och extra noga var man nu la den där modigheten. den finns ju, den är där någonstans, det vet man, men är den borttappad så är den borttappad. men den finns iallfall ändå för den existerar liksom på grund av att du själv gör det.

idag hittade jag den.

någon kall dag i april fick vi en massa information. det ska vara musikal på koncerthuset nästa år och ni får vara med! gud vad läskigt, tänkte jag. fan vad kul, tänkte alla andra. jag ska inte göra det, är du knäpp, sa jag till folk som frågade. sen föll jag för grupptrycket och för det sköna lilla trycket inom mig med.
du kan ju, du kan.
aa, jo, kanske, jag kanske kan.
så jag anmälde mig ett par dagar sedan.

direkt när mamma eller pappa låste ytterdörren räknade jag till 60. nu har dem kommit ner till första våningen iallfall, nu är det okej. nu är det okej att träna. så jag tränade. sjöng så högt jag kunde, så mycket det gick, provade och testade hur högt jag kunde nå, hur lågt jag kunde gå. och oftare än inte kändes det bra. där satt den liksom! jag mår bra av sånt här.

idag var den dagen jag inte hade varit nervös inför. men igår när jag gick och la mig kunde jag inte sluta tänka på idag. hur jag skulle sjunga så högt jag kan inför folk jag inte ens träffat förut. inför vilket folk som helst som inte var jag. det kommer gå bra, tänkte jag klockan elva men sen blev klockan tolv och ett och två och jag var fortfarande vaken. sen vaknade jag och var så nervös att jag inte orkade gå på matten.

och så satt jag där. i den blåa soffan vid sal nummer 12. klockan var strax 16.50 och jag hade pratat med folk jag inte hade pratat med förut och pontus och jag hade sjungt harry potter sånger hela dagen medans de andra dansade. och alla andra var färdiga och jag var sist och nu skulle det bli min tur. jag sa hejdå pontus, nu måste du gå, du får inte höra och sen blev jag inkallad.

sen sjöng jag.
fin röst, sa dem.
oj. tack sa jag.
är det första gången du sjunger inför någon?
ja. allra första.
kom igen på torsdag.
okej, då gör jag det, sa jag.

sen kändes det som jag skulle kunnat springa sexton mil och sjungit hela vägen.

svart & vitt dois


hvorfor har du på deg hat




1) stress 2) självblandat nagellack stolt jue
3) bölar pga tv serier 4) äter saker mitt i natten
5) favvo tröjan du är bäst 6) eme eme ememinem
7) hittade en fin luvtröja när jag rotade i källaren 8) lovsömnig
9) hittade hjärt format chips vad i hela friden 10) när jag var 9 och skickade in en låt till lilla mello hahahhaha
11) såg flygräddarna och blev himla solidarisk 12) ont i skallen på en fredagskväll vad vad vad

när det är maj? jo, det är därför det är kallt som in i norden! men kanske inte så himla kallt när man kan sitta på balkongen och oroa sig för att sjunga falskt på en audition för en musikal mitt i natten.
---
men sen blev det ju himla varmt. ingen sa att vi skulle börja ha på oss shorts. så nu ska vi det tydligen.
och jag nervösar inför provsjungeriet. imorgon är det nog någon annan svensk gullgubbe som nervösar för då är det eurovision och vi ska nog se det i en park med massa folk.

här är en låt som är himla trevlig, jag gråter lite av mums.


hej flera veckor sen


måste säga något jag glömt att säga och det är följande:
  • hur cool känner man sig inte när man sitter och babblar parias och teaterteknik med två av stadsteaterns regissörer? jo jag ska berätta, nämligen väldigt cool
  • är på säsong sex av criminal minds. väldigt stolt över mig själv, stolt och stressad
  • nu är det som så här dumma-kille-som-inte-fattar, du får ta och lugna ner dig. så det så. vill inte förfesta med dig, men jag är för trevlig för att säga det, kan du inte fatta det själv, är du snäll?
  • en ambulans åker utanför mitt fönster. men nu slutade den tjuta?
  • jag har fått en jordgubbe av en fin person. den var god och jag var hungrig. passade perfekt.
  • och nu sitter jag här ensam med bara en fiktiv sköldpadda som company
  • vad är detta
  • jo, min svenska novell som jag har stjutit upp sen mars
  • oj då
  • och kaffet jag precis gjorde är skit äckligt
  • varför har jag inte mer pengar
  • vill mycket hellre till hamnen och sitta och äta glass trots vårt dumma fula väder som inte är sol och 30+
  • nu lägger allt elakt av tycker jag annars är jag inte med

om du blir yr så är det okej för jag är också yr


har jag nämt att mina kompisar är knäppa och tusen procent jättehärliga? annars så säger jag det nu. kanske ska tilläga att pontus sjöng doctor who låten när detta hände. vilket ju bara gör det mer knasigt och bästare.

idag är det onsdag och nu har jag lov och ser inte denna hallen mer tills på måndag. jag ska sova, äta, springa, vara nervös inför saker, göra läxor och prata asmycket med folk som inte finns där jag är hade jag tänkt. tjoflöjt lix.

aj fån

jag har ju inte lagt in eller ens tagit särkilt mycket bilder på sistonde och samtidigt gör jag mig redo för en second hand iphone eftersom min egna skitmobbe går och stänger av sig lite när den vill så jag tänkte att vi kunde ta en titt på hur livet har sett ut genom mobilen dem senaste tre åren. låter det bra? okej, då gör vi så.

det var sommar 2010 och jag målade mitt rum vitt och tyckte jag såg himlans gullig ut i rosett (?) och läste Bamse i väntrummen på bup.

hittade världens tjusigaste skor och firade caj som fyllde 18!

tog selfies med persienn-mönster och gick förbi klotter som kunde varit gjort av mig.

besökte ett gammaldags apotek som man skulle kunna bo i och kollade på udda konst.

fina lilla mamma och började på nicolai där denna fina hade ritats på en vägg. tycker den är mycket finare än den tråkiga övermålade vita väggen vi här där idag.

köpte finaste fröken-moln jackan ever och spenderade en massa tid med världens finaste personer.

aa, sa ju det, kolla så söta! himla bäst är ni.

blev en himlans mycket bilder vårterminen 2012. bland annat denna granna på Nelly. garvar sönder lite grann. hashtag damn gurl sexbomb sexy mama osv (kolla så duktig jag hade varit på instagram! asduktig!).

pluggade in texter med pontus i sminklogen på höstterminen och såg nils holgersson på stadsteatern och önskade att mitt hår var en annan roligare färg.

bowlade med en glad elin och kollade på när caj & leakim försökte göra pepparkakshus.

en himla kall vinter och en massa, massa pluggmat.

så blev det "vår" och påsk hos farmor och farfar med deppiga små hus och intressanta (?) tidingar. den andra bilden ser så himla fejk ut att jag skrattar lite tyst för mig själv. hehe.

hittade en ny för liten men fin tröja och firade med chokladbollar.

stod i en matkö med världens läbbigaste & läckraste människor och bestämde mig för att jag bara vill äga 100 saker eller mindre. mer om det någon annan gång.

svenska med pontus och en harry potter chocklad groda och mindre rolig chocklad och engelska glosor.

bevis på att jag faktiskt visst det lagar mat ibland och en caj som inte vet hur hon vill ha håret.

skolarbete och en sömnig mig. hej.

fetto-dagen typ 6 veckor för sent men ändå!! och ser inte detta ut som ett knasigt albumomslag. sötnöten och badassen.

jätteintressant bild på en asfin handkräm (mm faktiskt) och mitt-i-natten sushi.

glasögonprydd gabby medans elin kissar på stadsteatern och pariaparias rekvesita. fy fasiken vilken rolig liten pratstund. dog nästan av ahhhhhhhhhhhhh.

asgod asdyr mat och bästa tröjan som jag prutade ner. mohahaha. megastolt över mig själv.

ni vet sömn? det här är när den inte vill komma och roligt spegelomklädningsrum i malmö och ingen som tittar rätt.

godaste tacosen gudars så god och så fortsätter vi mat-temat med godis cirka klockan fyra på morgonen.

och det här var denna veckan! körbärsblommorna har börjat blomma och jag köper en liten påse med äpplen.

hårdarbetande små elevkårs tvåor och en selfie.

och så kan tre år se ut ungefär. punkt slut och godnatt.