rembering people's names





Måndag & tisdag efter lovet var himla sega. Lyckades glömma att nycklar ska man helst inte låsa in i skåpet så det fick brytas upp. Redan trött på att gå upp klockan sju. Tur då att det nu bara är 18 skoldagar kvar till nästa lov. Och att man har systrar som ger en synd-att-du-inte-är-lika-pigg-som-jag presenter.

Maurice (1987)



Måste bara tipsa om en film som gör en lite luddigt glad när saker runt omkring en går åt helevete. Fina, fina Maurice från 1987. En film baserad på boken av E.M. Forster.
Boken är hundra gånger finare och sorligare och blir ännu finare och sorligare när man får reda på att den skrevs 1914 men gavs inte ut förrän 1971, efter författarens död just för att hans kompisar var oroliga att bokens ämne, homosexualitet, skulle skada honom i livet. Fy. Men se se se!

godisbitar



Nu får det gärna bli vår och sommar snart så att jag kan låtsas vara en filmstjärna från 40-talet. Någon som tjänar pengar bara genom att ha vaknat och sen ligger vid en pool hela dagen, precis som Scarlett Johansson i Vogue från 2007. Kommer ihåg att jag nästan dog av hur fina de korta karamell tjolarna från Prada var det året! Fin som en pralin! Det vill man ju alltid vara.

drömljus.


Idag slog vi två flugor i en smäll, hur hemskt det än låter, och för-firade min systers 20-årsdag med en promenix i staden för att kolla på Drömljus festivalen (som är en festival med en himla massa olika ljus, helt enkelt). Här har vi pappa med keps och allt.


SÅ många spralliga barn och hundar överallt. Här är någon slags trapp-blomster-stig. Framför detta stog en skulptur av is hämtat ändå från Umeå.


Magnus Stenbocks statyn som jag alltid går förbi och sorligt nog aldrig uppskattar. 


Fina Linda.


"Hur vill du att Helsingborg ska vara i framtiden?" löd frågan.



Förvirrade pappor och Linda & Leakim och instagram tillfällen.



Favorit ljusuppsättning nr 1: stjärnhimmel i en busskur med Alice i Underlandet-katter och flygande rosa grisar.



Favoritsystern & favoritljussaken.



Pappas favorit ljussak som jag tyckte såg ut som spunnet socker & fler gulliga familjer.


Filmstaden hade tappat sitt M denna lördagskväll vilket pappa tyckte var roligt som sören.



Sista ljussaken vi gick förbi var en massa upplysta lappar med drömmar på. Vissa lättare än andra.


Sen kom drömbussen förbi! Önskar att denna buss kan komma lite då och då varje dag med en hemlig destination. Bra för dem som inte riktigt vet var de vill åka någonstans men fortfarande vill vara på väg någonvart.



Sen åkte vi hem till mamma som är så här fin. Och det var min lördag.

puss&kram


Pontus leker med vår flaskpost.



Rebecka och Erica som förvirrade slash upphetsade häxor.


Hamodi har tråkigt.


Fina Linnéa med sin prinsesskrona som bara Linneor får bära.

Vi barnteatrade hela morgonen idag, och snigelslöa oss sedan till historian där vi kollade klart på Da Vanci Koden. Nu är det nämligen dags att lära sig om konspirationsteorier vilket ska bli halvkul.
På svenskan kollade jag och Pontus på säsongsavslutningen till Doctor Who, för ibland måste man skita i skolarbete och göra vad man vill istället.
Sen träffade vi Elin i stan och sa hej och gick för att hitta roliga saker att gratta någon speciel med snart.

Och det var ungefär min tisdag.

We'll Take Manhattan (2012)



Vill åka tillbaka i tiden och stanna i 60-talet en liten stund. Tänk dig; regnbågsmöten, kakmaskara och lockar som aldrig tar slut. Sen åker vi tillbaka till jämställda Sverige 2013.