det finns en bagare som bor i staden som bakar kakor mest hela dagen


På långfredagen vaknade vi tidigt eftersom något viktigt skulle dokumenteras.


Denna klump skulle bli kanelbullar! Jaaaaa!





Av alla de tusen sakerna farfar har varit (wellpappsexpert, fiskare, svensk mästare i badminton) så är nog bagare min favorit. Det sitter i generna sa han när han bad mig klippa flätan. Fy vad läskigt och vad fläskig min blev!


Här har vi pappa och farmor i köket.


Efter det spelades det kortspel.


Det var så himla spännande att folk bet sig i naglarna. Tänk om han kunde ha vetat att han skulle vinna!




Farmor kom sist men det gör ingenting för hon är ändå alltid, alltid bäst.

dagen innan allt det hemska hände fast tvåtusen år sedan


Igår tog vi tåget i en timma tills vi landade i Halmstad. Där fick vi bland annat syn på denne herren.


Och denna damen. Tillsammans blir dem farmor & farfar, eller Sonja & Berndt som de också kallas. Dem ska vi fira hela påsken med!


Vi började med att kolla var i sjutton Kina ligger på en jättestor världskarta. Det landet ska farmor&farfar nämligen besöka snart. Här förklarar pappa varför en platt karta aldrig stämmer. Men anledningen har jag glömt bort.


Efter ett tag blev vi så hungriga att det serverades nässelsoppa. Det är i övrigt världens bästa soppa, direkt efter champinjonsoppa. Om jag fick bestämma skulle jag ha champinjonsoppa till frukost, nässelsoppa till lunch och chocklad till middag varendaste dag. Sådetså.


Jag blev tydligen så mätt att jag var tvungen att lägga mig på golvet. Resten av kvällen åt vi godis och såg på TV och mysade. Det var årets skärtordag!

look up if you like me. look up if you like me. look up if you like me.



Usch. Ni vet såna dagar då man bestämmer sig för att sluta bry sig, bestämmer sig att livet det fixar man imorgon istället. Såna då man tänker att imorgon kommer jag hinna laga mat och cykla och göra noveller och konspirationsteoriarbeten och städa gaderoben och man äter allt som finns, somnar nästan i badet, sen får pappa hjärtklappning och allt som finns att göra är precis ingenting. Dem dagarna ni vet. Då tycker jag synd om mig själv och kollar på Cassies del av tv-serien Skins från 2007. Och sen tycker jag synd om mig själv, tycker synd om mig själv, tycker synd om mig själv x 10000

engelska låter konstigt på svenska




söndagar brukar vara jobbigast, i alla fall i mitt huvud. då vill jag vara modig och ändra allt som finns så jag har ett helt nytt liv på måndag. vill bli smalare och mörkare och gladare och självständigare och säkrare och längre och högljuddare och grönare och snällare och bättre på matte och bäst i hela världen. det är sällan något större än att jag färgar håret som händer på en söndag. men det kan ju göra stor skillnad på ett sätt det med och det är känslan som räknas så söndagar brukar trots allt vara ganska mysiga.

denna helgen har varit ganska så kaos. alla andra verkar tycka att den var okej men jag tror inte dem vet vad jag vet eller ser saker som jag ser dem. blir arg och ledsen och vill inte längre ha ett nytt liv på måndag. vill ha samma liv och skrika och slå folk som stör mitt lungn i det livet jag faktiskt lever. fan ta dem som gör de fina människorna i mitt liv ledsen. fan ta dem. gillar dem inte, fyfadderutan bara!

denna helgen bytade jag sjuttionio enkronor mot två halsband. så händelserikt gjorde jag det. ändå blev det så mycket knas.

nu är det så här att jag har gått och blivit kär.

I ett femtioårigt fiktivt odjur som bara finns i en tv-serie. Phew, då var det ute och blottat. Alltså, jag kan inte hjälpa det, han är bara för snygg. Så är det bara. Nu ska vi få se lite bilder på han, Rumpelstiltskin, och en annan jättefin Emilie (de Ravin) som Belle i Once Upon A Time. Dör. Jag dör. Dör bara.



Så nu dog jag!

den innan sommaren


1, 2, 3, 4, 5, 6

Så här vill jag se ut i vår! Kort hår, tjocketröja plus kjol kombo, bara ben och en massa, massa livs-framåtstigande-aktiviteter. Orkar inte mera snö nu Sverige, jag tycker det räcker så. Tycker också det räcker med skiljsmässor, tråkiga måltider och alldeles för mycket småprylar överallt. Vill prata mera och promenera mera och garva mera och göra mera.

bra för magen


bland alla tråkiga saker som händer såsom buss och gabby-förseningar och jättedumma blöta snöstormar så kan man hitta dessa fina. efter mentorstiden blev det frukstund.


banan+äpple+banan, eller pontus, elin och nelly som de också kallas, är världens bästa trekant.


elin käkar äpple och funderar över saker och ting



i övrigt en halvdum dag med dåligt engelska prov och alldeles för mycket bölande från min sida. ska bättra mig. för usch, så vill vi inte ha det! så här vill vi ha det! härligt & myspys.

fina kvinnor.

det är ju fredag och dessutom internationella kvinnodagen så det tycker jag vi firar! här är de finaste kvinnorna jag vet just nu. i bästa ordningen: helt slumpat.

självklar början: spice girls. baby, ginger, sporty, posh & scary, de som gjorde de tre första åren i mitt liv helt alldeles super duper. tittade på deras koncert i istanbul på VHS varje dag efter dagis och dansade och sjöng med i varenda låt trots att det enda jag kunde av engelska då var aj löv ju. bättre start på livet kan man faktiskt inte få.


och så hon som startade allt: min mamma. mamma som kan allt och vet allt och gör allt. hon är lungnast och vackrast och snällast och mjukast och bäst. bäst, bäst, bäst.


caj. önskar du jobbade mindre så vi kunde prata mer och skratta mer och bråka mindre. finns ju ingen bättre än dig. här slank en kille in också fast det gör inget när den killen heter viggo, är 50% fjädrar och är min favoritkille.

alltså. vad sören gjorde jag innan er? Emelie (som kommer hem om 3 månader och 5 dagar!! eme, jag orkar knappt vänta!), Elin och lilla Nelly. känner mig trygg med er. tror inte ni vet hur mycket jag älskar er. men nu vet ni!
 
Sonja Dahlberg, min farmor, någon gång på femtiotalet. farmor & farfar har gått igenom tusen saker ihop, och separat också. de två är det längsta och raraste paret jag känner till. kan lyssna i tusen år på farmors röst och hur hon ser saker och ting. vill man så kan man sa hon till mig en gång när vi bakade hennes sockerkaka och jag inte nådde högsta hyllan. då gick jag och tog en stol. och så nådde jag. och så helt plötsligt hade jag lärt mig hundra andra saker. på en enda gång, med en enda mening, från en enda enastående person.

och slutligen, en hel drös fantastiska flickor, tjejer och kvinnor som förgyller dagen till max för att dem är sig själva och gör så att jag vill vara det också, helst hela tiden och så mycket det bara går! vill krama hela världen, så fina vi människor kan vara!
från vänster hörn och ner: Lady Gaga, Dita von Teese, Rihanna, Britney, Cheryl Cole, Cassie (och Nicki Minaj), Gaga igen, onda fen i Törnrosa, Anne Frank, Emilie de Ravin som Belle i Once Upon a Time, Kristen Stewart, Ellen DeGeneres & Portia de Rossi, Pocahontas, Coraline från Coraline, Sophia Grace & Rosie.

hej vår vad gör du bakom hörnet

om snön tvunget ska envisas och stanna kvar ända till maj tänker jag också envisas och längta till julen. ska skriva önskelista också bara för det. här kommer bilder från i juletid.


Caj och Leakim gjorde pepparkakshus. Det görs inte om för det tog cirka tretton år att bli klart.


Söta Elin med sin suddiga julklapp.



Typ de ända bilderna med Pontus + smajl. Han är nog inte så pepp på skolavslutningar.


och vi drack och åt och vi åt och drack på Bomb, men det är bara halvsant för jag drack bara.



Obligatorisk Grevinnan och Betjänten & fin strössel på nyårsglassen. Så! Nu kan det bli vår, tack.